22580505 - 28111110 - 021

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
سنگ جواهر آزوریت

تاریخچه و مختصری از سنگ جواهر آزوریت

فهرست عناوین

تاریخچه و مختصری از سنگ جواهر آزوریت

مکان شما:خانه/مقالات جواهرسازی/سنگ شناسی/تاریخچه و مختصری از سنگ جواهر آزوریت

  • سنگ جواهر آزوریت

تاریخچه و مختصری از سنگ جواهر آزوریت

سنگ آزوریت یکی از گونه های نایاب سنگ معدن مس با کیفیت سنگ های جواهر است. آزوریت یکی از دو گونه ی سنگ معدنی کربنات مس است (گونه ی دیگر مرمر سبز است). آزوریت نسبت به مرمر سبز کمیاب تر بوده و در نتیجه ارزشمندتر است. نام آزاریت از لغت فارسی «لاجورد» برگرفته شده است، که به گونه ی شاخص و  آبی رنگ آن اشاره دارد. آزوریت سنگی تقریبا نرم است و کاربرد آن در جواهرسازی بسیار اندک است. در حقیقت، می توان گفت که کلکسیون داران جواهرات و سنگ های قیمتی بیش از طراحان جواهر به دنبال آزوریت هستند.

سنگها آزوریت

یکی از منابع اصلی سنگ آزوریت در چسی، منطقه ی کوچکی در منطقه ی شرق فرانسه، نزدیک به لیون شناخته می شود. با توجه به این موضوع، سنگ آزوریت نام مبدا خود را به صورت chessyliteحفظ نموده است. علاوه بر این کاربردها، آزوریت همانند گارنت کاربرد جواهرسازی صنعتی دارد. در حقیقت، از قرون وسطی، از آزوریت در تولید رنگدانه ها و رنگ پارچه استفاده می شده است.

2سنگ جواهر آزوریت

تشخیص آزوریت

آزوریت به راحتی از روی رنگ آبی خاص آزور خود قابل تشخیص است، اما فاقد لکه های طلایی می باشد. آزوریت اغلب به صورت ترکیب با مرمر سبز، مخلوط مرمر سبز و گونه های آزوریت با نام تجاری «آزور-مالاکیت» و یا «آزورمالاکیت» شناخته می شود.

گونه های دیگری از ترکیب آزوریت وجود دارد که از جمله ی آنها می توان به ترکیب کوپریت که در دنیای جواهرات قیمتی با نام «پرنده ی آبی» شناخته می شود،‌ اشاره نمود. با یک آزمایش ساده، هر یک از این سنگ ها به راحتی از آزوریت قابل تشخیص هستند. برخی از سنگ ها که ممکن است با آزوریت اشتباه گرفته شوند، سنگ های سودالیت، لازولیت، دومورتیرتیت، هائوین هستند، اما رنگ آزوریت بسیار خاص بوده و همه ی سنگ های مشابه با بررسی های دقیق به سادگی قابل تشخیص هستند.

6سنگ جواهر آزوریت

منابع سنگ های جواهر و خاستگاه آزوریت

آزوریت در مناطق مختلفی در سراسر دنیا یافت می شود. از مهمترین خاستگاه های آن می توان به یوتا، آریزونا و نیومکزیکو در ایالات متحده اشاره نمود. دیگر منابع این سنگ در مکزیکو، نامیبیا، مراکش، فرانسه و استرالیا هستند. یکی از مهمترین منابع آزوریت در چسی، در اطراف شرق فرانسه بوده است.

سنگ جواهر آزوریت

خرید آزوریت و تشخیص ارزش سنگ جواهر آزوریت

رنگ آزوریت
آزوریت به رنگ آبی شفاف خود شناخته می شود. نام «آبی آزور» به رنگ آبی لاجوردی عمیق آن اشاره دارد که در آزوریت دیده می شود. آزوریت اغلب در ترکیب با مالاکیت سبز یافته می شود و این یعنی رنگ های آبی و سبز در آن به چشم می خورد.

شفافیت و درخشندگی آزوریت

آزوریت اغلب به صورت مات و کدر یافت می شود. هنگامی که این سنگ برش داده و صیقل می خورد، ظاهر آن مانند مالاکیت زجاجی و شفاف می شود. گونه های شفاف و نیمه شفاف نادر هستند ولی هنوز یافت می شوند.

مطالعه بیشتر
سنگ جواهر زیرکن ، زرگون یا زرقون

مطالعه بیشتر

زئوسیت ، خواص و کاربردهای آن

جواهر آزوریت

برش و شکل آزوریت

امروزه آزوریت به عنوان سنگ کلکسیونرها شناخته می شود. آزوریت بسیار کمیاب است و هنگامی که به صورت سنگ جواهر یافت می شود، به صورت کوژ برش می خورد. از آن به عنوان اشیای زینتی و حکاکی های سنگ جواهر استفاده می شود. آزوریت به شکل مهره و سنگ های به هم ریخته نیز به فروش می رسد، اما به دلیل نرمی این سنگ مناسب جواهرات مهره ای نمی باشد. آزور-مالاکیت بیش از آزوریت خالص یافت شده و اغلب اوقات به صورت کوژ تراشیده می شود و یا اینکه به صورت سنگ های به هم ریخته و مهره ای نیز ارائه می شود.

آزوریت

پردازش آزوریت

آزوریت اغلب به پردازش خاصی نیاز ندارد. در واقع هیچ روش رسمی و دقیقی برای این کار وجود ندارد. برخی از گونه ها با لایه ای از واکس بی رنگ پوشیده می شوند تا درخشندگی آنها حفظ شود. این روش عمومیت نداشته و در صورت وجود باید توسط فروشنده بازگو شوند.

ویژگی های گوهرشناختی آزوریت:

رنگ آزوریت

گونه ها و سنگ های جواهر مشابه

آزوریت هیچ سنگ مرتبط نزدیکی به عنوان ترکیب( به جز مالاکیت) و شکل حفره ای آزوریت ندارد. آزوریت با سنگ هایی همچون لاجورد، سولادیت و لازولیت رنگ نزدیک و مشابهی دارد. آزوریت اغلب به شکل در آمیخته با مالاکیت وجود دارد. مخلوط مالاکیت معمولا لکه های سبز رنگی در بلورهای آبی برافزوده ی آزوریت هستند. این سنگ ها با عنوان «آزور-مالاکیت» یا «آزورمالاکیت» شناخته می شوند. ترکیب کوپریت و آزوریت در تجارت به نام « پرنده ی آبی» شناخته می شود. این سنگ ها کمیاب بوده و طرفداران بسیاری در بین کلکسیونرهای سنگ جواهر و کانی دارد.

شناخته شده ترین سنگ های جواهر و کانی های مرتبط:

آزور-مالاکیت(آزورمالاکیت)، مالاکیت، سودالیت، سنگ لاجورد، کارویت از شایع ترین و مشهورترین سنگ های جواهر مشابه آزوریت هستند.

برش آزوریت

سنگ های جواهر و کانی های مرتبط کمتر شناخته شده:

آزوریت پرنده ی آبی، کوارتز دومورتیرتیت و هائوین گونه های نایاب تر و کمتر شناخته شده ی مشابه با آزوریت هستند.

واژه شناسی، علوم ماورایی و خواص درمانی سنگ جواهر آزوریت

آزوریت با عنوان «سنگ بهشت» شناخته می شود. مشهور است که این سنگ سبب برانگیخته شدن استعدادهای روحی، هوشیاری و توانایی ها می شود. آزوریت سنگ فوق العاده ای برای تفکر و آرامش بخشی محسوب می شود، فردی که از این سنگ استفاده می کند به راحتی به مراحل عمیق تری از ذهن و اندیشه ی خود نفوذ خواهد نمود. آزوریت سبب افزایش خلاقیت و تقویت بصیرت خواهد شد. آزوریت همچنین به سادگی اعتماد به نفس بیشتر ساخته و پاکیزگی روح را به ارمغان خواهد آورد.

آزوریت سبب تسکین گلودرد و دیگر بیماری های مربوط به گردن می شود. مشهورترین بیماری های فیزیکی که آزوریت ویژگی های درمانی آنها را دارد، گلودرد، گردن درد و درد عضلات شانه هستند. این سنگ همچنین مشکلات مربوط به تیرویید را کاهش داده و علائم آسم را تسکین می دهد. آزوریت با چاکرای چشم سوم مرتبط است، اما هر هفت چاکرا را هم تراز می سازد. علاوه بر آن، آزوریت بر روی چاکراهای پنجم(گلو)، ششم(چشم سوم) و هفتم( تاج) کاربرد دارد.

مطالعه بیشتر
کانزیت ، خواص و کاربردهای آن

مطالعه بیشتر

طراحی مجموعه ی جواهرات ۲

مشخصات آزوریت
سنگ جواهر آزوریت و ایده های طراحی جواهر

آزوریت به دلیل پایین بودن سطح سختی به ندرت در جواهرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد آن در جواهرات به سنجاق ها، گوشواره، مهره ی گردنبند و گل سینه محدود می شود. سنگ آزوریت برای تزیین حلقه و انگشتر پیشنهاد نمی شود. آزوریت در گذر زمان به تغییرات آب و هوایی حساس بوده و رنگ آن در به مرور و یا بر اثر گرما روشن تر می شود. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی باعث رنگ پریدگی این سنگ خواهد شد.

آزوریت سنگ سیاره ی زهره و نماد زودیاک بز(کپریکورن) می باشد. با وجود اینکه آزوریت به عنوان یک سنگ ماه تولد به رسمیت شناخته نمی شود، باور عمومی بر این است که قدرت های نجومی بسیاری دارد.

توصیه:  ویژگی ها و قدرت های درمانی متناوب و متافیزیک کریستال پیشنهادهای قطعی ارائه نمی دهند. افسانه های تشریفاتی، اسطوره ای و سنتی مربوط به سنگ های جواهر از منابع مختلفی جمع آوری شده اند. این پیشنهادات به جای نسخه های دکتر قرار نمی گیرند. سنگ های جواهر هیچ گونه خاصیت درمانی و پزشکی را تضمین نمی کنند.

جواهر آزوریت

در هنگام جااندازی آزوریت در جواهر باید به آن گرما دهیم که این موضوع سبب آسیب های جدی در رنگ سنگ خواهد شد. سوار کردن آزوریت در دمای اتاق انجام می گیرد. خاکه ی آزوریت سمی است، بنابراین نباید بلعیده شود. در برش، صیقل دادن و جااندازی آزوریت باید دقت کافی به خرج دهید تا هیچ یک از اجزا و گرده ی سنگ بلعیده نشود، بنابراین باید ماسک محافظ بر روی دهان قرار دهید.

نکته: سنگ های جواهر باید بر حسب اندازه خریداری شوند و نه وزن قیراط. سنگ های رنگی به نسبت اندازه به وزن متفاوت هستند. برخی از سنگ ها بر اساس وزن بزرگتر و برخی دیگر کوچکتر از الماس هستند.

سنگ جواهر آزوریت و نگهداری از جواهر

آزوریت تقریبا نرم است و در سنجه ی موس در درجه ی ۳.۵ تا ۴  سختی قرار دارد. این سنگ به دلیل نرمی باید تحت مراقبت های خاص قرار گیرد. عمر آزوریت همانند انسان به مرور زمان کمتر می شود، رنگ، جلا و شکل خود را از دست می دهد. این سنگ به دلیل نرمی نسبت به آب و هوا و اتفاقات طبیعی حساس است و در صورتی که به درستی از آن مراقبت های لازم صورت نگیرد از بین خواهد رفت.
آزوریت به گرما، نور و هوا حساس است. در صورتی که به مدت طولانی در معرض این عوامل قرار گیرد، رنگ خود را از دست خواهد داد. در هنگام کار با سنگ آزوریت از گرما دادن به آن بپرهیزید، زیرا موجب رنگ پریدگی آن خواهد شد. آزوریت با استفاده از پارچه ی نرم پاک می شود و در صورت لزوم از صابون های ملایم استفاده نمایید. آزوریت را به خوبی بشویید تا آثار صابون از روی آن پاک شود. در هنگام شستشو از استفاده از آب گرم بپرهیزید. به دلیل نرمی نسبت به سایر سنگ های جواهر بیشتر در معرض خراشیدگی قرار می گیرد. در هنگام تمرینات ورزشی و فعالیت های دیگر از این سنگ استفاده نکنید. آزوریت را می توانید درون یک پارچه ی نرم یا جعبه ی پارچه ای و دور از سایر سنگ ها نگهداری کنید. آزوریت را به مدت طولانی در زیر نور خورشید قرار ندهید.

مطالعه بیشتر
توپاز روتیل ، خواص و کاربردهای آن

مطالعه بیشتر

ایدوکراز ، خواص و کاربردهای آن در جواهرسازی

نگهداری آزوریت

در هنگام جااندازی آزوریت در جواهر باید به آن گرما دهیم که این موضوع سبب آسیب های جدی در رنگ سنگ خواهد شد. سوار کردن آزوریت در دمای اتاق انجام می گیرد. خاکه ی آزوریت سمی است، بنابراین نباید بلعیده شود. در برش، صیقل دادن و جااندازی آزوریت باید دقت کافی به خرج دهید تا هیچ یک از اجزا و گرده ی سنگ بلعیده نشود، بنابراین باید ماسک محافظ بر روی دهان قرار دهید.

نکته: سنگ های جواهر باید بر حسب اندازه خریداری شوند و نه وزن قیراط. سنگ های رنگی به نسبت اندازه به وزن متفاوت هستند. برخی از سنگ ها بر اساس وزن بزرگتر و برخی دیگر کوچکتر از الماس هستند.

5/5 - (22 امتیاز)

مطالعه بیشتر

10 نکته‌ی مهم برای کسانی که می‌خواهند جواهرسازی را شروع کنند
سنگ گارنت دارای خاصیت تغییر رنگ
آپاتیت چشم گربه ای
یاقوت ، جواهر سازی با یاقوت ، خواص یاقوت
کانزیت ، خواص و کاربردهای آن
طراحی مجموعه ی جواهرات ۲
سنگ جواهر چشم ببر ، خواص و کاربردهای آن
دمانتوئید یا لعل الماسگونه ، خواص و کاربردهای آن
اسپودومن ، خواص و کاربردهای آن
کوارتز ، خواص و کاربردهای آن
سنگ سرافینیت ، خواص و کاربردهای آن
سنگ قمر ستاره ای ، خواص و کاربردهای آن
سنگ جواهر لعل منگنزدار ( اسپسارتیت )
معروف ترین برندهای طراحی جواهر
لعل چیست ؟ خواص و کاربرد های لعل
نرم افزار Modo در طراحی جواهرات
پلاتین ، خواص و کاربردهای پلاتین
زئوسیت ، خواص و کاربردهای آن
نرم افزار ArtCam در طراحی جواهرات
توپاز امپریال ، خواص و کاربردهای آن
سنگ جواهر Maw Sit Sit ، خواص و کاربردهای آن
دوره های تاریخی سبک های جواهرات
سیترین (Citrine) ، خواص سیترین و کاربرد آن در جواهرسازی
کارنلین (Carnelian) ، خواص و کاربردهای آن در جواهرسازی
طلا چیست ؟ ، خواص طلا ، کاربرد طلا
مالاشیت ، خواص و کاربردهای آن
سنگ جواهر وردیت verdite ، خواص و کاربردهای آن
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی جواهرسازی آموزشگاه پویااندیش
گوشواره های فلزی چکش خورده

گوشواره های فلزی چکش خورده

مقاله آموزشی مربوط به کار با گوشواره های فلزی شامل تکنیک های کار با فلز و کمی کار با سیم و جلادهی می شود. 
مراحل انجام این پروژه آسان است و نتایج بسیار زیبایی بدست خواهد آمد.

مطالعه مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *